Nieuws

NVA heeft nieuwe locatie en naam

Na een aantal decennia heeft NVA centrum voor integratie en participatie haar historische locatie aan de Bloemendalse Binnenpoort verlaten en haar intrek gedaan aan de Stadsring 167. Ook de NVA-taalschool in Amersfoort heeft haar deuren inmiddels op dat adres geopend. Bovendien start de stichting dit jaar helemaal fris met een nieuwe naam: Integratiewerk.

Feestelijke opening

Op 4 februari 2020 opende Burgemeester Bolsius officieel de nieuwe locatie en bekrachtigde de nieuwe naam. Het was een drukbezochte opening, waarbij iedereen zelf kon zien waar statushouders en andere nieuwkomers uit Amersfoort en omgeving hun inburgeringslessen volgen en van waaruit de medewerkers en vrijwilligers van Integratiewerk hun werk doen. Bolsius: “Ik heb veel respect voor nieuwe Amersfoorters die in deze nieuwe locatie hard werken om het Nederlands onder de knie te krijgen. Ik weet hoe moeilijk is het is, in de tijd dat ik in Vietnam woonde is het mij zelf niet gelukt om goed Vietnamees te leren.”

NVA wordt Integratiewerk

De nieuwe naam wordt fasegewijs veranderd. Directeur Annerieke van der Vegt: “Om iedereen eraan te laten wennen, noemen we de stichting de eerstkomende tijd NVA Integratiewerk. We hadden er last van dat NVA als afkorting niet duidelijk maakte waar onze organisatie voor staat. Met Integratiewerk willen we uitdragen dat er werk aan de winkel is voor ons als organisatie, voor nieuwkomers zelf én voor de samenleving om goede integratie tot stand te brengen. Daarnaast weten we dat het hebben van betaald werk enorm bijdraagt aan integratie.”

Gedicht

Ter gelegenheid van de nieuwe naam en locatie heeft stadsdichter Jacques de Waart een gedicht gemaakt met de titel ‘Cultuur kleuren’. Dit gedicht is onthuld tijdens de opening en krijgt een mooie plek in het pand. In het kader van 75 jaar Vrijheid droeg de stadsdichter ook een gedicht voor getiteld ‘Adem’, dat is geïnspireerd op een gesprek met een Eritrese vluchtelinge.

Opening Stadsring 167

« Meer nieuws.