Over ons

Integratiewerk rust mensen van niet-Nederlandse afkomst toe om zich thuis te voelen in een wereld van verschil.

Integratiewerk

Bij Integratiewerk is plaats voor ontmoeting en het ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden. Voor iemand die net in Nederland is komen wonen of hier al langer is: Integratiewerk verrijkt. Dat zie je in het contact tussen cursist en docent, gastvrouw en receptiemedewerker, taalcoach en deelnemer, asielmigrant en maatschappelijk begeleider, oppasmedewerkster en moeder, trajectbegeleider en werkzoekende.

Klanten van NVA Integratiewerk

Wij zijn een kleine, laagdrempelige organisatie. Om ons doel te bereiken, werken we met 25 betaalde medewerkers, enkele stagiairs en zo'n 250 vrijwilligers. Integratiewerk volgt de CAO Sociaal Werk voor de betaalde medewerkers. Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf leden: Peter Coenen (voorzitter), Bob Mohr (penningmeester en secretaris), Simone Scholten, Bertien Houwing en Benedicta Pardo. Het bestuur is onbezoldigd.

Met de gemeenten Amersfoort en Leusden heeft Integratiewerk een subsidierelatie, op basis waarvan de activiteiten rond informatie, integratie en participatie worden uitgevoerd.
De taallessen van Taalschool Integratiewerk zijn beschikbaar voor inwoners van gemeenten in de hele regio, waaronder: Amerongen, Amersfoort, Baarn, Bilthoven, Bunnik, Bunschoten, Cothen, De Bilt, Doorn, Driebergen, Langbroek, Leersum, Leusden, Maartensdijk, Nijkerk, Odijk, Soest, Werkhoven, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en Zeist.