Vrouw en Kind

Het programma van het Vrouw en Kind Centrum is weer actueel!

Bij het Vrouw en Kind Centrum (VKC) bent u altijd welkom. We zijn daar als vrouwen samen verantwoordelijk voor het programma én voor elkaar. Kom gerust eens langs en zie wat wij voor u en u voor ons kunt betekenen.

Met grote regelmaat starten er nieuwe groepen, cursussen en activiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere betaalt u een eigen bijdrage. Soms vragen we een borg. Die krijgt u terug bij voldoende aanwezigheid. Vrouwen die vrijwilliger zijn in het VKC kunnen als beloning meedoen aan activiteiten. Zij hoeven dus niet te betalen.

Weet u niet welke activiteit het beste bij u past? Maak gerust een afspraak voor een gesprek met ons. We helpen u graag om een passende keuze te maken.

Het adres van het VKC is:

Bloemendalse Binnenpoort 5, 3811 GD Amersfoort.

(Vanaf 10 januari 2022: Stadsring 167, 3817 BA Amersfoort.)

September 2021 - Juli 2022

Beweging en ontspanning Ma Di Wo Do Vr
Dans Fitness Ma 10:00-11:00

Bewegen is gezond en samen geeft dat plezier! Het maakt je fitter en je voelt je er zoveel beter door. Kom in beweging: rek en strek je lijf, maak een dansje, Train - speel – lach – dans!
Welkom bij de training ‘Dans Fitness’.

Startdatum: 28-02-2022
Aanmelden

Fietsles voor vrouwen Wo 09:15-11:15

Wil je leren fietsen, omdat je het nog nooit gedaan hebt? Ben je een keer gevallen en durf je niet meer op de fiets? Dan kun je bij het Vrouw en Kind Centrum oefenen met fietsen. Ook krijg je les over de verkeersregels. We hebben fietsen om op te oefenen in verschillende maten. De kosten voor de eerste 12 lessen zijn 50 euro. Als je na 12 lessen nog niet genoeg kunt fietsen, kun je weer meedoen met de volgende cursus. Dat kost 35 euro.
Lessen zijn in Schuilenburg en in Liendert.
Een WA-verzekering is verplicht.

Twee keer per jaar is er een reeks van 12 lessen. We starten in september en in maart.

Startdatum: 08-09-2021
Kosten: 50 euro per cursus; 35 euro voor vervolg
Aantal lessen: 12
Aanmelden

Zwanger, en dan .. Di 10:00-11:30

Ben je zwanger? Wil je samen met andere vrouwen praten? Wat staat je te verwachten? Hoe praat je
In het VKC praat je samen met een verloskundige.

Startdatum: 31-08-2021
Kosten: O,-
Aantal lessen: 4
Aanmelden

Creatief Ma Di Wo Do Vr
Creatieve ochtend Di 09:30-11:30

In de creatieve groep ga je kleuren, tekenen en schilderen. Ook kleien of andere objecten maken kan. Door iets te maken, ontdek je andere kanten van jezelf en krijg je nieuwe energie. Je hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben en je kunt zo instromen. Taal is ook niet belangrijk, je leert jezelf op een andere manier te uiten.

Startdatum: 08-03-2022
Kosten: 20 euro inclusief materiaal
Aantal lessen: 16
Aanmelden

Kleding maken Vr 09:30-12:00

Kleding maken voor jezelf, je kinderen of familie is handig. Je leert een patroon gebruiken en aan de hand van een patroon een eigen kledingstuk maken. Eigen stof betaal je zelf. Kleine naaimaterialen krijg je tijdens de les. Op de vrijdagmarkt in de stad zijn leuke stoffen te koop.

Startdatum: 04-09-2021
Kosten: 25 euro
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Taal Ma Di Wo Do Vr
Taal in je Leven Do 09:30-11:30

Hier leer je de Nederlandse samenleving beter begrijpen en kennen. De lessen zijn bedoeld voor vrouwen die al Nederlands hebben geleerd, tot niveau A1.
Het doel is om de Nederlandse taal te blijven gebruiken. We doen praatoefeningen, en soms oefenen we met het schrijven en lezen van het Nederlands. Het is ook heel gezellig.
Tussendoor instromen is mogelijk.
Oppas mogelijk voor 1 euro per ochtend.

Startdatum: 23-09-2021
Kosten: Borg 10 euro
Aantal lessen: 15
Aanmelden

Vaardigheden Ma Di Wo Do Vr
Budget cursus: 'Grip op geld' Di 09:30-11:30

Wil je meer leren over je eigen geldzaken? Dan is de budgetcursus ‘Grip op geld’ iets voor jou. In 5 keer krijg je inzicht in je persoonlijke inkomsten en uitgaven en maak je een planning. Daarmee kun je gemakkelijker omgaan met wisselende inkomsten en uitgaven. Zo krijg je grip op geld; dat geeft rust.

Voor wie

De budgetcursus is speciaal bedoeld voor vrouwen die werken in het Vrouw en Kind Centrum, maar ook andere vrouwen in Amersfoort zijn welkom. Ook als je de taal of het werken met een computer niet goed beheerst. Het maakt voor de cursus niet uit hoe je financiële situatie is. Iedereen die meer wil leren over geldzaken is van harte welkom.

Startdatum: 10-11-2020
Kosten: Borg: 10 euro
Aantal lessen: 5
Aanmelden

Computerles, beginners Do 09:30-11:00

Goed gebruik van de computer is belangrijk.
Je leert in deze cursus te werken met de muis en het toetsenbord. Je start zelfstandig de computer op en opent verschillende programma's. Je leert hoe je tekst kunt typen en mooi kunt maken. Je leert ook hoe je gemakkelijk iets kunt veranderen in een tekst. Ook wordt er een begin gemaakt met het gebruiken van internet. Het is belangrijk dat je thuis een computer hebt om te kunnen oefenen.

Startdatum: 02-09-2021
Kosten: 20,00 vanwege de licentie
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Getallen in je leven! Di 10:00-12:00

Wil je nog beter leren rekenen? De hele dag komen we getallen tegen: hoe ver, hoe veel, hoe lang, hoe kort, hoe laat, hoe groot, hoe klein, hoe warm, hoe zwaar en hoe duur????? Kom dan meedoen met deze cursus.

Aanmelden kan nog! En instroom is altijd mogelijk.

Deze cursus is voor alle vrouwen in Amersfoort.

Startdatum: 30-08-2021
Kosten: 10 euro borg
Aantal lessen: 30
Aanmelden

Voor kinderen Ma Di Wo Do Vr
Huiswerkhulp Wo Do 15:00-16:00

Kinderen op de basisschool vragen soms extra steun thuis bij het maken van huiswerk. Voor ouders die de taal niet goed beheersen en hun kinderen niet goed kunnen helpen, hebben we huiswerkhulp. Deze hulp is vooral voor kinderen van vrouwen die meedoen in het VKC. De hulp duurt 15 weken.
Huiswerk is voor kinderen op een reguliere basisschool, van groep 5-groep 8.
Er is een wachtlijst, dus je kunt niet meteen terecht.

Startdatum: 01-09-2021
Kosten: 30 euro, in een keer te betalen
Aantal lessen: 15
Aanmelden

Voor vrijwilligers Ma Di Wo Do Vr
Goed Gastvrouwschap Do 12:00-14:00

VKC nodigt je uit.
De lessen zijn bedoeld voor gastvrouwen van het VKC. Mensen die hiervoor belangstelling hebben zijn ook welkom. Wat is er nodig om een goede gastvrouw te zijn? We staan stil bij materialen en machines die je gebruikt bij het werk. Er is aandacht voor het maken van een planning. Ook gaan we in op hoe je gasten ontvangt en te woord staat, en hoe je er representatief uit kunt zien.
De training bestaat uit 4 lessen.

Startdatum: 07-10-2021
Kosten: 10 euro, gratis voor vrijwilligers van VKC
Aantal lessen: 4
Aanmelden

Oppastraining Di 09:30-12:00

Ben je vrijwilliger bij de oppas van Integratiewerk? Dan krijg je een training om dat nog beter te doen. Je leert over de ontwikkelingen en begeleiding van een kind tot 4 jaar.

Startdatum: 19-10-2021
Kosten: Voor vrijwilligers van de oppas, gratis
Aantal lessen: 9
Aanmelden

Werk Ma Di Wo Do Vr
Sollicitatietraining Do 12:00-13:00

Wil je werk of vrijwilligerswerk vinden? Dan is de sollicitatietraining iets voor jou. Je leert: CV-maken, brieven schrijven, je kwaliteiten benoemen, je beter te presenteren enzovoorts.

Startdatum: 24-03-2022
Kosten: gratis
Aantal lessen: 8
Aanmelden

Kinderen zijn geen reden om thuis te blijven. Overdag is Oppas beschikbaar zodat u mee kunt doen aan het programma. U moet u wel vooraf voor de Oppas aanmelden.