Vrouw en Kind

Het programma van het Vrouw en Kind Centrum is weer actueel!

Bij het Vrouw en Kind Centrum (VKC) bent u altijd welkom. We zijn daar als vrouwen samen verantwoordelijk voor het programma én voor elkaar. Kom gerust eens langs en zie wat wij voor u en u voor ons kunt betekenen.

Met grote regelmaat starten er nieuwe groepen, cursussen en activiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere betaalt u een eigen bijdrage. Soms vragen we een borg. Die krijgt u terug bij voldoende aanwezigheid. Vrouwen die vrijwilliger zijn in het VKC kunnen als beloning meedoen aan activiteiten. Zij hoeven dus niet te betalen.

Weet u niet welke activiteit het beste bij u past? Maak gerust een afspraak voor een gesprek met ons. We helpen u graag om een passende keuze te maken.

Vanaf 1 augustus 2022 is het adres van het VKC:

Hardwareweg 5, 3821 BL Amersfoort.

September 2021 - Juli 2022

Beweging en ontspanning Ma Di Wo Do Vr
Fietsles voor vrouwen Wo 09:15-11:15

Wil je leren fietsen, omdat je het nog nooit gedaan hebt? Ben je een keer gevallen en durf je niet meer op de fiets? Dan kun je bij het Vrouw en Kind Centrum oefenen met fietsen. Ook krijg je les over de verkeersregels. We hebben fietsen om op te oefenen in verschillende maten. De kosten voor de eerste 12 lessen zijn 50 euro. Als je na 12 lessen nog niet genoeg kunt fietsen, kun je weer meedoen met de volgende cursus. Dat kost 35 euro.
De fietslessen in Liendert worden gegeven bij het Pro33college, Wiekslag 50.
De lessen in Schuilenburg zijn bij buurthuis het Klokhuis, Weberstraat 2.

Een WA-verzekering is verplicht.

Twee keer per jaar is er een reeks van 12 lessen. We starten in september en in maart.

Startdatum: 01-03-2023
Kosten: 50 euro per cursus; 35 euro voor vervolg
Aantal lessen: 12
Aanmelden

Vaardigheden Ma Di Wo Do Vr
Budget cursus: 'Grip op geld' Di 09:30-11:30

Wil je meer leren over je eigen geldzaken? Dan is de budgetcursus ‘Grip op geld’ iets voor jou. In 5 keer krijg je inzicht in je persoonlijke inkomsten en uitgaven en maak je een planning. Daarmee kun je gemakkelijker omgaan met wisselende inkomsten en uitgaven. Zo krijg je grip op geld; dat geeft rust.

Voor wie

De budgetcursus is speciaal bedoeld voor vrouwen die werken in het Vrouw en Kind Centrum, maar ook andere vrouwen in Amersfoort zijn welkom. Ook als je de taal of het werken met een computer niet goed beheerst. Het maakt voor de cursus niet uit hoe je financiële situatie is. Iedereen die meer wil leren over geldzaken is van harte welkom.

Startdatum: 10-11-2020
Kosten: Borg: 10 euro
Aantal lessen: 5
Aanmelden

Kinderen zijn geen reden om thuis te blijven. Overdag is Oppas beschikbaar zodat u mee kunt doen aan het programma. U moet u wel vooraf voor de Oppas aanmelden.