Stageplaatsen bij het VKC!

Juni 2020

Na de zomer zijn er vier plaatsen voor 3e-jaars hbo-stagiaires beschikbaar bij het Vrouw en Kind Centrum van Integratiewerk.

Het Vrouw en Kind Centrum

Bij het Vrouw en Kind Centrum (VKC) is elke vrouw welkom. Jong of oud, met of zonder kinderen, goed of slecht de Nederlandse taal sprekend. Vrouwen zijn samen verantwoordelijk voor het programma én voor elkaar. Vrouwen kunnen meedoen in vrijwilligerswerk of aan een activiteit. Vrouwen leren van en met elkaar. Ze leren hun kwaliteiten kennen en worden sterker door actief deel te nemen aan vrijwilligerswerk of trainingen. Iedere vrouw werkt aan haar eigen leerdoelen. Dat kan zijn: ‘haar netwerk vergroten’, ‘de Nederlandse taal spreken’, maar ook ‘langzaam loslaten van je kind’, ‘omgaan met gezondheidsklachten’ of ‘uitzoeken wat je talenten zijn’. Het VKC is een tijdelijke plek, waar vrouwen met en van elkaar kunnen leren in veiligheid en sterker hun weg in de maatschappij kunnen vervolgen.

VKC thema sport

Stageplekken studenten pedagogiek: wat ga je doen?

Je gaat werken bij onze noodopvang voor kinderen van moeders die vrijwilligerswerk, een activiteit of training doen bij het VKC, of die les hebben bij onze taalschool. Je werkt, samen met een andere stagiaire, met een team van ongeveer 20 vrijwilligers die je coacht, begeleidt en ondersteunt in hun pedagogische kwaliteiten richting de kinderen en hun ouders. De vrijwilligers hebben ieder individuele leerdoelen. Je gaat met ieder van hen persoonlijk aan de slag. Tijdens deze stage ontwikkel je interculturele sensitiviteit, je leert omgaan met onzekerheid, gaat aansluiten bij de ander, leert over de ik- en wij-cultuur, en je komt het verschil tussen hoog- en laagcontextcommunicatie tegen. Daarnaast leer je oplossingsgericht te werk te gaan. Dit alles onder dagelijkse begeleiding van de coördinator.

Stageplekken studenten social work: wat ga je doen?

Je gaat samen met een andere stagiaire aan het werk met onze vrijwillige gastvrouwen. Jullie begeleiden en coachen deze vrouwen uit verschillende culturen tijdens het vrijwilligerswerk dat ze bij ons doen. Jullie geven trainingen en workshops aan de vrouwen, zodat ze meer zelfkennis krijgen en hun eigen kwaliteiten leren zien. Elke vrouw heeft een eigen individueel traject. Je begeleidt hen in hun leerdoelen en leert hen goed kennen. Natuurlijk kun je daarbij veel van jezelf laten zien. Soms zit je bij gesprekken met een wijkteam, of ga je naar een diploma-uitreiking. We doen alles om vrouwen stappen te laten maken, vaak in samenwerking met externe partijen, zoals het wijkteam, de vrouwenopvang of arbeidsintegratie. Tijdens deze stage ontwikkel je interculturele sensitiviteit, je leert omgaan met onzekerheid, gaat aansluiten bij de ander, leert over de ik- en wij-cultuur, en je komt het
verschil tussen hoog- en laagcontextcommunicatie tegen. Daarnaast leer je oplossingsgericht te werk te gaan. Dit alles onder dagelijkse begeleiding van de coördinator.

Waar moet je als stagiaire aan voldoen?

Je moet nieuwsgierig zijn en fouten durven maken. Je houdt van mensen en staat open voor andere opvattingen dan de jouwe. Je houdt van aanpakken en bent niet bang om iets nieuws te leren. Je houdt ervan om anderen te versterken of wilt dat graag leren. Ben jij nieuwsgierig geworden, reageer dan direct. Wij leren ook graag van jou!

Werktijden

Je start tussen 08.30 en 08.45 uur. In overleg werk je 24-32 uur per week. Je bent vrij tijdens de schoolvakanties die Integratiewerk aanhoudt.

Begeleiding

Stagevergoeding

De stagevergoeding van Integratiewerk voor deze functie is € 150,00 per maand bij 24 uur en € 200,00 per maand bij 32 uur.

Meelopen of direct reageren

Neem contact op met Henriëtte Sanders, coördinator Vrouw en Kind Centrum van Integratiewerk: hsanders integratiewerk.nl 033 – 461 95 20.