Nieuws

Vernieuwde samenwerking gemeente Leusden en Integratiewerk

Op 1 januari 2022 ging de nieuwe Wet Inburgering in. Voor deze wet zijn de gemeente Leusden en stichting Integratiewerk een vernieuwde samenwerking aangegaan. Hiervoor hebben zij op 20 januari jl. een overeenkomst ondertekend.

Gemeenten hebben meer verantwoordelijkheden gekregen in het begeleiden van inburgeraars. Met de nieuwe wet is er meer aandacht voor bijvoorbeeld gezondheid, financiële redzaamheid en bewegen. Ook is er nog meer aandacht voor werk en vrijwilligerswerk.

De overeenkomst voor deze vernieuwde samenwerking is ondertekend door Patrick Kiel, wethouder gemeente Leusden, en Annerieke van der Vegt, directeur bestuurder van Integratiewerk.

Patrick Kiel: “Integratiewerk levert al jaren goed werk bij het begeleiden van inburgeraars. Veel van de veranderingen onder de nieuwe wet hebben zij afgelopen jaren reeds ontwikkeld. We zijn blij dat we de samenwerking met een ervaren partner als Integratiewerk kunnen voortzetten om zo de best mogelijke begeleiding te kunnen bieden aan Leusdense inburgeraars.”

Annerieke van der Vegt: “We kijken ernaar uit om in nauwe samenwerking met de gemeente Leusden de nieuwe Wet Inburgering uit te gaan voeren. Inburgering zien we als de eerste stap naar een goede integratie. Belangrijk werk dus, waarbij we graag ook de samenwerking zoeken met Leusdense organisaties en vrijwilligers.”

« Meer nieuws.