Nieuws

Train-the-trainer van het COA

“Wat een mooie en leerzame dag”, zeggen alle vijf trainers van Integratiewerk aan het einde van de trainingsdag. Zij hebben een hele dag een training gevolgd van Daphne van Honschoten en Marieke Cuijpers, senior trainers bij de afdeling Uitvoering Buitenland van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers).

In nu acht gemeenten biedt Integratiewerk statushouders sinds begin 2016 Participatieverklaringstrajecten en diverse andere trainingen (zoals ‘Empowerment’, ‘Elders Verworven Competenties’, ‘Op weg naar Werk’ en ‘Spreek je Uit’) in de moedertaal van de deelnemer.

In aanloop van de aankomende nieuwe Wet Inburgering is Integratiewerk een zestal pilots gestart. Eén daarvan is de pilot ‘Stap In’. Niet in acht bijeenkomsten, maar in twintig weken worden nieuwe statushouders welkom geheten in Amersfoort, krijgen ze informatie, gaan ze op stap naar belangrijk organisaties, leren ze de stad kennen, leren ze over een gezonde leefstijl, is er een beweegdeel en nog veel meer.

Tijd om weer eens stil te staan bij hoe we trainen: wat is het verschil tussen doceren en trainen, welke leerstijlen zijn er, welke creatieve werkvormen kan je inzetten en hoe zorg je voor meer interactie in de groep?

Het COA was bereid daarin samen te werken en het was bijzonder succesvol. Alle trainers gingen naar huis met meer inspiratie en dromen om de trainingen nog beter te maken. Integratiewerk dankt het COA en in het bijzonder Daphne en Marieke voor de inspirerende dag. “Wij hebben ook een fijne dag gehad met een groep enthousiaste trainers en kijken uit naar de terugkomdag” mailt Daphne.

« Meer nieuws.