Nieuws

Taalcoaching voor kinderen wordt On(der)wijs wijs!

Het succesvolle project “Taalcoaching voor kinderen” van Integratiewerk krijgt een nieuwe naam: “On(der)wijs wijs”.

Het project draait al zeven jaar. Een taalcoach gaat een keer per week bij een gezin langs om daar taalactiviteiten met de kinderen te ondernemen en ouders te adviseren hoe zij de taalontwikkeling bij hun kinderen kunnen stimuleren.

In die zeven jaar hebben we al ruim 450 kinderen kunnen koppelen aan een taalcoach. Een prachtig resultaat!

Tot op heden hielpen we er alleen gezinnen met een asielachtergrond mee. We merkten echter dat er ook veel vraag was voor gezinnen met een andere migratieachtergrond. Om deze reden gaan we per januari 2022 het project uitbreiden. Vanaf dan kunnen we alle anderstalige gezinnen helpen, die kinderen hebben tussen de 2 en 12 jaar oud.

Om deze nieuwe mijlpaal extra te vieren hebben we voor een passendere projectnaam gekozen: “On(der)wijs wijs”. Kinderen staan nog steeds centraal in dit project, maar de ouders worden nog meer betrokken, vooral als het gaat om onderwijs. De taalcoaches gaan als het ware een brug slaan tussen onderwijs en gezin.

In de praktijk gaat het bijvoorbeeld om het stimuleren van het contact tussen de school en het gezin, ouderbetrokkenheid, het stimuleren van het spelen bij andere kinderen, gezamenlijke taalactiviteiten om de woordenschat van kind en ouder(s) te vergroten, het uitbreiden van hun sociale netwerk, etc.

Vanwege deze uitbreiding en de verwachte grotere toestroom van aanmeldingen, zoeken wij nog enthousiaste gezinstaalcoaches.

Als deze vrijwilligersfunctie u aanspreekt, kunt u meer informatie opvragen bij Karolina van Iersel, e-mail: kvaniersel integratiewerk.nl of telefoon: 033 461 95 20.

« Meer nieuws.