Nieuws

Jongerenroute Inburgering van start

Stichting Integratiewerk en MBO Amersfoort slaan de handen ineen. Met een gezamenlijke ‘jongerenroute’ kunnen jongeren uit Amersfoort en omliggende gemeenten inburgeren. Na een intensief voortraject bij Integratiewerk stromen jongeren door naar de opleiding Entree voor Anderstaligen (EVA) van MBO Amersfoort. Integratiewerk blijft de jongeren individueel begeleiden.

 

Proefdraaien

Integratiewerk en EVA werken al jarenlang samen rondom de inburgering. Met de nieuwe Wet Inburgering, die in 2022 is ingegaan, is de samenwerking een nieuwe fase ingegaan. Het doel is dat jongeren het inburgeren kunnen combineren met MBO onderwijs, zodat ze naadloos door kunnen stromen in het onderwijssysteem. Vanaf september 2022 is er bij Integratiewerk al proefgedraaid met een groep jongeren, en met succes. Eind januari 2023 zijn acht jongeren uit deze groep met hun opleiding bij Entree voor Anderstaligen begonnen. Voor twintig jongeren die al bij Entree aan het studeren zijn, tellen de NT2 uren vanaf 1 oktober 2022 mee voor de inburgering. 

 

Tekenen

Om de samenwerking formeel te bekrachtigen is op dinsdag 7 februari 2023 een samenwerkingsovereenkomst getekend door Marlies Verkuijlen, voorzitter College van Bestuur van MBO Amersfoort en Annerieke van der Vegt, directeur bestuurder van Integratiewerk. “Het was echt even puzzelen, maar het is gelukt om jongeren een route te bieden waarbij ze én inburgeren én MBO onderwijs volgen. Dat geeft hen een goede basis voor een mooie toekomst in Nederland!”, aldus Annerieke van der Vegt. “Iedereen die mee heeft geholpen aan deze samenwerking, mag zeker trots zijn op deze ‘jongerenroute’, aldus Marlies Verkuijlen.

« Meer nieuws.