Nieuws

500e koppeling maatjesproject On(der)wijs wijs

Afgelopen woensdag hebben we de 500e koppeling tussen een gezinsmaatje en een gezin van het project On(der)wijs wijs kunnen vieren. Wat een mooie mijlpaal! Dit project van Integratiewerk loopt inmiddels 9 jaar en heette voorheen Taalcoaching voor kinderen.

Het project richt zich op migrantengezinnen uit Amersfoort, waarvan zowel de ouders als de kinderen de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen. Een gezinsmaatje brengt wekelijks een bezoek aan een gezin om activiteiten met ze te ondernemen met als belangrijkste doel de taalstimulering en ouderbetrokkenheid te bevorderen. De ouders uit het gezin kunnen bij het maatje ook terecht voor advies o.a. op het gebied van taalontwikkeling van hun kind en vragen over het onderwijs.

Vrijwillig gezinsmaatje Mireille Mensink en coördinator Karolina van Iersel gingen naar het gezin toe voor de koppeling. Wat was het een verrassing voor Ziad (5) en moeder Layla toen zij met ballonnen en taart voor de deur stonden met de boodschap: “Jullie zijn onze 500ste koppeling!!”. Met z’n allen werd er gesmuld van de taart en daarna was er tijd voor een spelletje. En wat gebeurt er met de rest van de taart? Die wordt met de buren gedeeld!

Succes Mireille, Ziad en Layla, veel leerplezier samen!

Op naar de 1000e koppeling šŸ˜Š.

« Meer nieuws.