Meedoen

Maak meedoen niet nog moeilijker!

Negen organisaties stellen dat de grens van bezuinigingen bereikt is.

Door tijdig mensen te helpen, voorkom je dat ze in grote problemen komen. Ga je daarop bezuinigen, dan ben je uiteindelijk duurder uit. Dat stellen negen organisaties in een gezamenlijk pamflet.

Het gaat om Leger des Heils, MEE, NVA, Present, Ravelijn, SOVEE, Stadsring51, Welzin en Versa, organisaties uit de ‘sociale basisinfrastructuur’; één van de gebieden waar de gemeente mogelijk op wil bezuinigen. De organisaties geven aan dat de grens na voorgaande bezuinigingen echt is bereikt. Woordvoerder van de negen organisaties Rogér Caubo: ‘Als je nog meer  gaat bezuinigen op dit netwerk, dan zakken er mensen door het ijs – bij wijze van spreken. Dan is er uiteindelijk gespecialiseerde zorg en hulp nodig en dat is veel duurder. Wij zien dit dus als verkeerde zuinigheid; op lange termijn ben je duurder uit.’

De negen organisaties hebben het pamflet gezamenlijk opgesteld en hopen hiermee de gemeenteraad ervan te overtuigen dat deze bezuinigingsronde er één te veel zou zijn. Download het pamflet »