Jaarverslag 2014

Het werk van het NVA kenmerkt zich door drie pijlers. Wij zijn er voor mensen van niet-Nederlandse afkomst, bieden hen taalonderwijs en ondersteunen hen om te kunnen participeren in de samenleving. Al blijven we doen wat we doen, we richten ons sinds afgelopen jaar wel op onze nieuwe missie: mensen van niet-Nederlandse afkomst toerusten om zich thuis te voelen in een wereld van verschil.

Download het volledige jaarverslag »

 Voorkant jaarverslag 2014

Nieuw in 2014 was de uitbreiding van onze activiteiten naar de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijn-gebied. Mede dankzij de inspanningen van onze coördinator ter plekke geven we nu taallessen aan vele tientallen inburgeraars. Dit doen we op locaties in Zeist en Doorn.

In 2014 hebben we nieuwe projecten vormgegeven, waaronder Adira, het Taalwerkproject Amfors en 'Overstap'. In dit jaarverslag zetten we deze projecten in de spotlights. Via prachtige persoonlijke verhalen vertellen Vida, Kadriye, Mushtaq en Shishay dat zij bewuster en actiever zijn geworden en dat zij zich nu meer thuis voelen in onze samenleving. Daar doen wij het voor!